NIEUWS › 20 jaar Wet van welzijn van de werknemers Evolutie en uitdagingen voor de toekomst - 2016-12-01


Het EU-OSHA team organiseert en evenement met als thema: 

20 jaar Wet van welzijn van de werknemers 
Evolutie en uitdagingen voor de toekomst

Geachte heer, mevrouw,
 
De Wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk viert haar 20ste verjaardag in 2016. Deze wet betekende een waarlijke omwenteling in de preventie van professionele risico’s. 

Gedurende die 20 jaar is de wetgeving geëvolueerd door nieuwe Europese richtlijnen maar ook op basis van evaluaties van de noden van bedrijven op gebied van preventie. Ze probeert te volgen en zich aan te passen aan de vele en steeds snellere veranderingen in de arbeidswereld.

Dit evenement biedt de gelegenheid om in de voormiddag even stil te staan bij deze wet. Dit wordt gevolgd door de projectie van twee films, bekroond door het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk (EU-OSHA), welke ons in staat stellen te debatteren enerzijds over de automatisering en intensivering van de arbeidsomstandigheden en anderzijds over precaire arbeid. 

In de namiddag zullen we tijd besteden aan de presentatie van de Belgische resultaten van het laatste onderzoek over de arbeidsomstandigheden uitgevoerd in samenwerking met de Europese Stichting tot verbetering van de arbeidsomstandigheden (Eurofound, EWCS 2015).

Wanneer: 1 december 2016
Waar: Zaal Storck van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel 

Taal: Nederlands en Frans-simultaanvertaling wordt voorzien 

meer info en inschrijven  http://eventips.nl/EU-OSHA-Inschrijven-1-december-2016