Nieuwsbrief VBVC 2019 nr 2

2019

08/05

U vindt een korte bespreking terug ivm de laatste  ledenvergadering te Sint-Niklaas waarvoor  we mr Willem Moens van Tracimat als spreker uitgenodigd hadden, met dank aan Pieter Marchand voor dit verslag.   

Op de planning voor dit jaar staat nog  een bezoek  aan de brandweerkazerne Lokeren en met alle waarschijnlijkheid een bedrijfsbezoek bij Willy Naessens. 

 

Verder ook wat kort nieuws en als laatste punt traditiegetrouw een blik op de recentelijke arbeidsongevallen.
Opmerkelijk punt: 40% van de arbeidsongevallen gebeuren bij werkkrachten die minder dan een jaar bij het bedrijf werken. 1 op 10 ongevallen zou niet erkent zijn door de verzekeringsmaatschappijen. Echter na tussenkomst van de controledienst Fedris wordt bijna 10% van deze weigeringen ongedaan gemaakt. De weigeringen variëren nogal naargelang de maatschappij sommige verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeraars wijzen ook vier keer meer aangiftes af dan andere, de ene verzekeraar is de andere niet.

Nieuwsbrief VBVC 2019 nr 1

2019

18/2

In deze eerste nieuwsbrief voor 2019 vindt u opnieuw de stand van zaken van onze beroepsvereniging.

 

In de vorige nieuwsbrief hadden we het al over de 10 jarige aansprakelijkheid wet, echter nu blijkt dat de veiligheidscoördinatoren  hier niet onder vallen ,  echter is een tweede nieuwe wet ivm de verplichte verzekering van de burgerlijke beroepsaansprakelijkheid dus dit item nog even kort in deze nieuwsbrief

 

Verder gaan we even dieper in op een arbeidsongeval bij het dragen van handschoenen bij een betonzaag. Echter dit is ook van toepassing op andere  aangedreven machines.

 

Verder ook wat kort nieuws en als laatste punt traditiegetrouw een blik op de recentelijke arbeidsongevallen.

Nieuwsbrief VBVC 2018 nr 4

2018

15/12

In deze laatste nieuwsbrief voor 2018 vindt u opnieuw de stand van zaken van onze beroepsvereniging.

 

Sedert  juli 2018 is de nieuwe  tienjarige aansprakelijkheidsverzekering van kracht. Er was hier nogal wat onduidelijkheid over. Een korte bespreking in deze nieuwsbrief. Terzijde, de veiligheidscoördinatoren   die via onze vereniging een beroepsverzekering  hebben afgesloten zijn wat deze nieuwe aansprakelijkheidsverzekering betreft in orde. Dit is ons bevestigd door onze makelaar.

 

Verder een korte blik op de wetgeving  omtrent  sloop en afbraakwerken.I n één van de volgende ledenvergaderingen nodigen we een spreker van tracemat uit.

 

Verder ook wat kort nieuws en als laatste punt traditiegetrouw een blik op de recentelijke arbeidsongevallen.

 

Nieuwsbrief VBVC 2018 nr 3

2018

28/12

In deze nieuwsbrief vindt u opnieuw de stand van zaken van onze beroepsvereniging.

 

Onze laatste ledenvergadering vond plaats op 27 november  ll. te Holliday Inn Express te Gent. Op deze ledenvergadering  hielden we een workshop ivm met het Veiligheids en gezondheidsplan. Blijkbaar een niet zo eenvoudig onderwerp, met stevige discussies tot gevolg. Misschien is het KB  niet zo duidelijk. We proberen hier een vervolg aan te breien.

 

Ondertussen is door het bestuur (lees Olivier)  ook gewerkt aan  een nieuwe website, deze is ondertussen online gezet.

 

 Zie Verder ook wat kort nieuws en als laatste punt traditiegetrouw een blik op de recentelijke arbeidsongevallen.

 

© 2023 by VBVC

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle